Trainen in de natuur

Iedereen is welkom op onze gratis trainingen in het natuurgebied Herperduin. Tijdens de gehele zomertijd verzorgen wij elke woensdag een uitdagende training in het natuurgebied Herperduin. Voor jong en oud. En voor elk niveau.

Ons doel

Ons doel is samen sporten in de natuur. En met samen bedoelen we dat iedereen welkom is. Het is belangrijk om te weten dat we geen trainingen verzorgen. Wij faciliteren de situatie dat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan sporten. Onze trainingsavonden zijn gratis maar we hebben wel enkele richtlijnen. Deze richtlijnen vind je lager op deze pagina.

Wat houdt een trainingsavond in?

Op onze trainingsavonden maken we gebruik van een gevarieerd parcours met verschillende 'obstakels' zoals het dragen van zandzakken, monkeybars, touwklimmen en een bandenflip. Iedereen loopt op zijn/haar eigen tempo door de bossen en over de zandduinen. Voor liefhebbers hebben we een extra lus aan het parcours toegevoegd zodat je ongeveer op 5 kilometer per ronde uitkomt. En natuurlijk hebben we ook nog de uitkijktoren van maar liefst 7 etages om onze benen te trainen. Na een uur komen we weer samen voor een gezamenlijke plank-oefening.

Na afloop is het tijd voor de trofee in de vorm van de traditionele groepsfoto en mag je genieten van het gegeven dat je fitter bent dan gisteren.

Waar trainen we?

Elke woensdagavond zijn wij te gast in het natuurgebied Herperduin waar we op de zandduinen en in de bossen een uitdagend parcours uitzetten. We verzamelen een half uur vóór aanvang op Schaijkseweg 12 te Herpen. (Achter de receptie van het vakantiepark.) Daar dragen we gezamenlijk alle materialen naar de zandvlakte waar we starten met onze training.

Enkele richtlijnen

Om de Dunes Games trainingsavonden succesvol te houden hebben we een aantal richtlijnen opgesteld.

 
1Dunes Games biedt geen trainingen. We komen simpelweg samen om op een sportieve wijze aan onze gezond- en fitheid te werken.
Je krijgt bij ons dus geen uitleg over wat het beste is voor jou of hoe je bepaalde oefeningen moet doen. Het is jouw verantwoordelijkheid om jouw grenzen te kennen en in de gaten te houden. Je traint bij de ons dus geheel voor jezelf en je draagt dan ook 100% verantwoordelijkheid over wat je tijdens het sporten durft en doet, alsmede eventuele (negatieve) gevolgen daarvan (denk aan blessures).
2Iedereen traint op zijn/haar eigen niveau en zorgt er voor dat anderen dit ook kunnen doen.
We respecteren niet alleen elkaar maar ook alle andere aanwezigen in het gebied.
3We respecteren het natuurgebied waar we te gast zijn.
We zijn tijdens het sporten te gast in een natuurgebied. Ook al ben je zelf verantwoordelijk voor je daden, wij wijzen elke vorm van vernieling en verstoring van natuurwaarden af. Je blijft dus op paden en plekken waar je geen natuurwaarden kunt schaden. Ook is het niet de bedoeling dat je schreeuwen of andere vormen van lawaai produceert. Mocht je je toch schuldig maken aan hier bedoeld ongewenst gedrag, dan zullen wij jou daarop aanspreken en in het ergste geval niet meer toestaan om met ons mee te doen.
4We verzamelen 15 min. vóór aanvang van de training.
Vanaf het verzamelpunt (Schaijkseweg 12 te Herpen) lopen we gezamenlijk naar het zandduinengebied. We verwachten van jou dat je meehelpt om het materiaal mee te nemen. Er zal uitgelegd worden waar welke materialen moeten liggen.
5We trainen 60 tot 90 minuten.
Na de training lopen we weer gezamenlijk terug naar het verzamelpunt en nemen al het materiaal mee uit het natuurgebied. Mocht je eerder weg moeten dan laat je dat weten aan iemand van de Dunes Games crew. Zo gaan we niet onnodig op zoek naar iemand.
6We sluiten af met de traditionele, stoere groepsfoto!
Na afloop van het sportieve deel, maken we traditiegetrouw een stoere groepsfoto. Dit bewijs van sportiviteit plaatsen wij o.a. op facebook. Dit is uiteraard niet verplicht.
7Je blijft op de hoogte met onze Facebook pagina en de whatsapp groep.
Op Facebook houden we iedereen op de hoogte van (afwijkende) starttijden of andere relevante zaken. Ook hebben we een whatsapp groep waarin we elkaar kunnen informeren, motiveren en inspireren. Mocht je in de whatsapp groep willen dan mag je dit melden bij iemand van de Dunes Games crew.
8De Dunes Games trainingsavonden zijn vrijwillig en kosten geen geld!
Je betaalt ons met je positieve aanwezigheid en je energie.
9Een vrijwillige bijdrage per seizoen wordt enorm op prijs gesteld.
Van jouw bijdrage verzorgen we de materialen en dekken we eventuele onkosten.
10Let op! Dunes Games is niet aansprakelijk voor ongevallen, schade of diefstal.
Tijdens de Dunes Games trainingsavonden ben jij zelf verantwoordelijk voor jouzelf en jouw spullen.